Lock me up

Wat leuk dat je onze website bezoekt! Lock Me Up 2018 was van 13 t/m 20 mei 2018. Samen met alle locaties en deelnemers hebben we dit jaar het hoogste bedrag ooit opgehaald: €514.869,22

Tegen het einde van dit jaar beginnen we met de voorbereidingen van Lock Me Up 2019. Dan komt ook deze website weer officieel online om je van alle informatie te voorzien én kan je je aanmelden als deelnemer of locatie!

Wil je op de hoogte blijven van het eerste Lock Me up-nieuws? Volg ons dan via social media. Heb je nu al een brandende vraag? Bel ons dan via tel: 023 204 9400 of mail naar info@lockmeup.nl.

Vinden we leuk Tot snel!

  • nl
« Alle veilingitems

Zeefdruk van Jan Cremer, gesigneerd!

Beschrijving

Een echte zeefdruk van kunstenaar Jan Cremer, gesigneerd en in lijst, 75 x 100 cm.

 

De te veilen zeefdruk maakt deel uit van de serie: Tulips, by Jan Cremer, welk bijzonder populair is onder kunstliefhebbers.

Schilder, Graficus

Geboren te Enschede in 1940

Opleiding: Jan Cremer volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem.
Hij woont en werkt in Amsterdam.

Reeds op jonge leeftijd was Jan Cremer een uiterst origineel en bezeten kunstenaar, die er alles voor over had om te kunnen werken. Bij zijn eerste eenmanstentoonstelling in Galerie De Posthoorn in Den Haag in 1958, spraken de critici – nauwelijks bekomen van de rellen rondom CoBrA – van een ‘woest beest’. Zijn deelname aan de Haagse Salon (1958) werd een schandaal. Een jaar later exposeerde hij in het Haags Gemeentemuseum en in 1960 in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ondertussen werkte Cremer aan zijn eerste boek Ik Jan Cremer dat in 1964 in Nederland verscheen en sindsdien in miljoenenoplage in vele talen is gepubliceerd. In dezelfde periode volgen er meer dan honderd tentoonstellingen van zijn beeldende kunst in binnen- en buitenlandse musea en galeries. Met de eerste opbrengsten van zijn boek vertrekt Jan Cremer eind 1964 naar Amerika. In New York begint hij met het schilderen van Hollandse landschappen. Dit zeer kleurrijke en vooral strak gecomponeerde ‘Hollands Realisme’, met koeien, boerinnen en tulpenvelden, vormt een breuk met het sterk abstracte expressionistisch werk uit de jaren ervoor. Het thema Hollandse landschappen keert in Cremers complete oeuvre telkens terug, maar ook de steppen, woestijnen en bergketens van Siberië en Mongolië, streken die hij veelvuldig bereist, zijn een permanente inspiratiebron. Daartussendoor verblijft hij voor kortere of langere tijd in Berlijn, Londen of Amsterdam waar hij hoofdzakelijk steendrukken maakt. In 1972 vervaardigt Cremer zijn eerste filmdocumentaire ‘The long white trail’, over zijn expeditie met de Inuït in Noordwest-Groenland. Als reporter reisde hij veelvuldig de wereld rond. Cremer weet zijn werk te combineren met zijn reis- en zwerflust. Zes maanden per jaar is hij onderweg, de andere maanden verdeelt hij zijn tijd tussen schilderen en schrijven bij voorkeur in Zuid-Frankrijk of Zwitserland. Cremer woont en werkt – als hij niet op reis is – in New York en Parijs.

 

Na afloop ophalen in Enschede na afspraak.

Hoogste bod: € 75

De veiling sluit over:

Biedingen

Norman Smit  € 75

Sponsoren Lock me Up - Free a Girl

Wij willen graag alle partners bedanken die, naast onze deelnemers, van de actie Lock me Up – Free a Girl een succes maken. Van websitebouwer tot hokjesbouwer, van hostingbedrijf tot opslagbedrijf: bedankt!

Sponsoren

Internative Mollie Intermax I&B Allroundbouw Signwise Levanto CDN77