Lock me Up - Free a Girl

Lock me Up – Free a Girl, is de jaarlijkse actie van Stichting Free a Girl. Sinds 2011 wordt met deze actie door heel Nederland zoveel mogelijk geld ingezameld om seksuele uitbuiting van kinderen te bestrijden.

Home » Over Lock me Up – Free a Girl

Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bevrijden kan iedereen deelnemen aan de 10e editie van Lock me Up – Free a Girl. Start een eigen actie of start een gezamenlijke actie met bijvoorbeeld collega’s of studiegenoten. Binnen 5 minuten maak je een persoonlijke actiepagina aan, omschrijf hier kort de actie, upload een foto en kies een eigen streefbedrag. Start een actie (en) of geef 12 uur je vrijheid op met een opsluiting in een hokje.

Kom in actie!

Free a Girl is ontzettend dankbaar met alle deelnemers, elk mogelijk bedrag dat wordt opgehaald zal direct bijdragen aan de strijd tegen kinderprostitutie!
Kies zelf een bedrag als doel of één van de streefbedragen met daarbij wat we kunnen realiseren.

  • € 50, een bevrijding van een kind.
  • € 250, middelbare schoolkosten per kind (boeken, uniform en lesgeld).
  • € 500, kosten voor een beroepstraining als horecamedewerker, schoonheidsspecialiste of politieagent.
  • € 1000, bijna alle kinderen die bevrijd worden zijn getraumatiseerd. Veel van hen hebben soa’s en sommigen zijn hiv-besmet geraakt. Een kind kunnen we met dit bedrag na een bevrijding opvangen, onderwijs bieden en behandelen, zowel medisch als psychisch met traumaverwerking.
  • € 2500, een van de belangrijkste oorzaken van het voortbestaan van kinderprostitutie is straffeloosheid. Met dit bedrag kunnen we een dader stafrechtelijk  laten veroordelen!

Om de straffeloosheid van de daders aan te pakken, hebben wij ook het baanbrekende programma School for Justice opgericht. Samen met partners, collega organisaties én slachtoffers maken wij één vuist tegen de seksuele uitbuiting van minderjarigen!

Opsluiting hokje

Ga met ons de strijd aan met een opsluiting van 12 uur in een hokje van 1 bij 2 meter. Het hokje staat symbool voor de gevangenschap van kinderen die dagelijks worden gedwongen om hun lichaam te verkopen. Tijdens de opsluiting kunnen deelnemers onbeperkt water drinken, iedere twee uur 5 minuten pauze nemen en krijgen zij halverwege de dag één kommetje witte rijst. Deelnemers geven 12 uur hun eigen vrijheid op en werven minimaal  € 2.500 aan sponsorgeld voor deze uitdaging om meer kinderen te kunnen bevrijden! Van maandag 25 mei tot en met zondag 31 mei vindt de actie met de opsluitingen in hokjes plaats op locaties door heel Nederland.*

Lock me Up – Free a Girl is een initiatief van Stichting Free a Girl en ambassadeur Wimmy Hu.

*i.v.m. kosten kun je alleen als deelnemer van Lock me Up – Free a Girl kiezen voor een opsluiting van 12 uur in een hokje bij het behalen van een streefbedrag van minimaal € 2500.