• nl
”Ik ga mij er eerst even in verdiepen, ik geef tegenwoordig namelijk niet meer zomaar aan ieder doel”  |  ”Komt mijn geld wel goed terecht?”  |  ”Hoe weet je dat er echt meisjes bevrijd worden?”  |  ”Hoeveel kost het om een meisje te bevrijden?”  |  Hoe weet je dat het opgehaalde geld echt naar die meisjes gaat?”  |  etc.

Een aantal grote goede doelen werden het afgelopen jaar geplaagd door schandalen en dit heeft helaas een negatief effect voor het imago van de hele sector. Ook al behoort FREE A GIRL niet tot deze groep, toch merk ik dat mensen twijfelen om te doneren. Bovenstaande vragen kreeg ik de afgelopen twee dagen erg vaak, vandaar dat ik het belangrijk vind om deze hier toe te lichten. Voordat ik mij opgaf voor LOCK ME UP heb ik mij eerst goed verdiept in de organisatie FREE A GIRL. Wil je dit zelf ook doen, dan zal ik je wat speurwerk besparen!

Deze infographic laat samengevat zien wat is er in het jaarverslag van 2016 staat.
Wil je graag het hele jaarverslag doornemen? Dat kan hier.

Antwoord op veel gestelde vragen:

 • WAT DOET FREE A GIRL?

  1. Het daadwerkelijk bevrijden van meisjes uit de gedwongen prostitutie, waarna: zij rehabiliteren, met speciale aandacht aan juridische ondersteuning; zij re-integreren, met de focus op sociale acceptatie, empowerment en werkgelegenheid; hun positie wordt verbeterd dankzij bewustwordings- en lobby-activiteiten gericht op hun omgeving.
  2. Het creëren van bewustwording over het bestaan van kinderprostitutie en de noodzaak om dit te bestrijden en te voorkomen zowel onder de bevolking in Nederland en in Azië.
  3. Het verkrijgen van financiële middelen middels fondsenwervende initiatieven in binnen- en buitenland.
  4. Het ondersteunen van partnerorganisaties op het gebied van fondsenwerving in hun eigen land en regio.

 • ZITTEN MEISJES ECHT IN ZULKE HOKJES?
  Ja. In India bijvoorbeeld zijn er tienduizenden van dergelijke hokjes. Ook in andere landen zitten er meisjes onder erbarmelijke omstandigheden gevangen.
 • WAT GEBEURT ER MET DE OPBRENGST VAN DEZE ACTIE?|Het geld dat deze actie oplevert, investeren we in projecten die slachtoffers van kinderprostitutie ten goede komen. Zo steunen we een aantal lokale teams die meisjes opsporen en bevrijden en lokale organisaties die hen begeleiden bij hun terugkeer in de samenleving.
 • HOE WETEN WE DAT DE OPBRENGST GOED TERECHTKOMT?
  Free a Girl is heel transparant over de opbrengsten en bestedingen. In 2016 gaven we 11% van onze inkomsten uit aan kosten voor fondsenwerving, wat ruim onder de door het CBF gestelde norm van 25% is. Daarbij investeerde we 86% van de geworven middelen aan onze doelstellingen. De jaarverslagen van de afgelopen jaren zijn hier terug te vinden.
 • HEEFT DEZE ACTIE WEL ZIN?
  Door deze actie genereren we veel publiciteit en werven we fondsen. Hierdoor kunnen we meer meisjes uit de prostitutie bevrijden en hen een nieuwe toekomst geven. We zien in India al dat door bevrijdingsacties en het vervolgen van daders, het aantal jonge meisjes in bordelen afneemt. Dit willen we in veel meer steden en landen bereiken.
 • ZITTEN ER IN NEDERLAND OOK MINDERJARIGE MEISJES GEDWONGEN IN DE PROSTITUTIE?
  In Nederland komen er naar schatting een paar honderd meisjes gedwongen in de prostitutie terecht. Dit gaat vaak gepaard met veel geweld, chantage en intimidatie. Ook het leven van deze meisjes is een hel. De zogenaamde ‘loverboys’ zijn geen vriendelijke jongens, maar nietsontziende pooiers die meisjes met alle mogelijke middelen uitbuiten.
 • HOEVEEL MEISJES ZIJN ER AL BEVRIJD?
  Sinds de oprichting in 2008 heeft Free a Girl de bevrijding van meer dan 4.000 meisjes mogelijk gemaakt.
Heb je nog meer vragen? Het antwoord is waarschijnlijk hier te vinden. Staat het antwoord er toch niet tussen? Stel dan je gerust je vraag via onderstaand contactformulier!

Contact

GE-WEL-DIG! The Space Escaperoom Veghel heeft zojuist bekend gemaakt een toegangsticket voor twee personen ter waarde van €50,- te doneren aan mijn veiling voor LOCK ME UP van FREE A GIRL!
Er kan dus niet alleen op de NOYA NOIR FAYA BUMBAG en de NOYA NOIR KYRA BUMBAG geboden worden, maar ook op een THE SPACE toegangstickets voor twee!

 

THE SPACE

The Space is een spannende real life experience op de Noordkade in Veghel. Je gaat terug in de tijd naar de Koude Oorlog. Het is jouw taak de missie in de zwaarbeveiligde raketinstallatie tot een goed einde te brengen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Teamwork, creativiteit en out of the box denken zijn een must. Durf jij het aan?

Tijdens de Koude Oorlog werd smerig gespeeld door geheime diensten; daarom heeft The Space niet één, maar twee missies. Haal het slechtste in je team naar boven en wees de vijand te slim af in deze kille strijd. Bij missie The Launch ga jij als Amerikaanse soldaat proberen om de 25 meter hoge raket te lanceren, binnen 60 minuten. Reserveer je missie The Sabotage dan ga je als Russische spion. Je eerste opdracht is om in te breken in de zwaar beveiligde Amerikaanse raket basis met als doel de raket te saboteren.

Ben je met een groep van 10 personen of meer dan hebben we de batte ‘Sabotage the Launch’. Tijdens dit gevecht wil je niet alleen binnen 60 minuten ontsnappen maar misschien nog wel belangrijker, wil je winnen van het andere team.

Spanning en sensatie. Durf jij het aan? Breng HIER een bod uit!

Spaar je lege flessen op en lever deze in als je boodschappen komt doen. Als PLUS ondernemer zet ik me in om geld in te zamelen voor Free a Gril. 18 mei laat ik me 12 uur opsluiten bij Burggolf in Zoetermeer. Iedere week leeg ik de ton bij de flessenband om het bedrag zichtbaar te maken dat ik gespaard heb.

Het is toch ongelooflijk dat je dag in dag uit opgesloten zit in een hokje van 1 bij 2 meter? Een hokje waar je niet uit kunt en mag alleen als er een klant voor je is. Wat een gebroken leven heb je dan, voor zulke mensen zet ik me graag in. Wil jij helpen om minderjarige meisjes die vastgehouden worden te bevrijden?

YES YES YES! De power vrouwen van NOYA NOIR (o.a. recent in LINDA MEIDEN magazine van Linda de mol en op ANDC.nl van Chantal Janzen) hebben maar liefst TWEE bumbags van de nieuwe NOYA NOIR collectie gedoneerd!! Wat een helden!

Zelf heb ik meerdere NOYA NOIR tassen en geloof mij, als je er eenmaal een in je bezit hebt kan je niet meer zonder! De tassen zijn super praktisch en stijlvol, ze maken je outfit helemaal af!

NOYA NOIR BUMBAGS

Een mooie tas is de finishing touch voor elke outfit, alleen zijn veel mooie tassen totaal niet functioneel. Megan en Dan Jing hebben de traditionele bumbags een upgrade gegeven en een ‘mooi ornament’ ontworpen dat elke outfit afmaakt én ontzettend functioneel is. Dat is dan ook precies waar NOYA NOIR voor staat: het ontwerpen van functionele items met een tijdloze en luxe uitstraling, geschikt voor elke vrouw op de wereld.

BIEDEN OP DE BUMBAGS

Wil jij deze zomer de show stelen met deze tas en een goed doel steunen? DAT KAN! Namelijk door een bod uit te brengen op de FAYA BLAUW BUMBAG en / of op de KYRA COGNAC BUMBAG en wie weet is een van deze tassen straks van jou!

Wil je meer weten over de organisatie achter LOCK ME UP, ”Free a Girl”? Bekijk dan hier de speciale aflevering van Spuiten en Slikken op Reis.

Tim Hofman reist naar India om te laten zien hoe er daar op grote schaal geld wordt verdiend aan kinderprostitutie. Een industrie die de Indiase regering niet door journalisten wil laten filmen en dus gaat Tim illegaal het land in en filmt undercover hoe jonge meisjes het slachtoffer worden van brute mensenhandelaren. Ook ziet hij hoe de organisatie ‘Free a Girl’ iemand op heterdaad weet te betrappen en een meisje bevrijdt. (BNN, 2016)

In de week van 14 mei (Week tegen Kinderprostitutie) laat ik mij 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Dit hokje staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen waarin minderjarige meisje dagelijks opgesloten zitten. ‘’Free a Girl’’ heeft al bijna 4200 meisjes bevrijd uit de gedwongen prostitutie echter er zijn nog veel te veel meisjes die dag in dag uit seksueel worden uitgebuit. Mijn doel is om €2500,- op te halen. Help je mee? Doneren kan via onderstaande link, en denk er aan: echt álle kleine beetjes helpen! Wil je liever geen geld doneren? Dan mag je ook goederen en/of diensten aanbieden die geveild kunnen worden, neem hiervoor even contact met mij op. De locatie waar ik opgesloten word wordt later bekend gemaakt. LOCK ME UP. Liefs, Anne

Wat gaaf dat de eerste mensen al zo enthousiast gegeven hebben. Super bedankt. Fijn, dat je de moeite neemt om even uit de alledaagse drukte te stappen en voor kinderen die geen leven hebben wat geld te geven.

 

Onvoorstelbaar, dat dit zoveel gebeurd over de hele wereld in landen als Bangladesh, Brazielië, India, Nepal, Thailand enz. Maar ook in Nederland is dit de dagelijkse realiteit.

Schokkend om te zien dat een stichting als Freeagril in Nederland actief moet zijn.

Nederland

Je moet er toch niet aan denken dat je dochter/nichtje/vriendinnetje in de prostitutie terecht komt en onder erbarmelijke omstandigheden vastgehouden wordt…

 

Hier kan iets tegen gedaan worden. En daar wil ik onwijs graag iets in betekenen.

Jij kunt mij helpen!

Donderdag 17 mei 2018 laat ik mij 12 uur lang opsluiten in een hokje op de Grote Markt van Zwolle om zoveel mogelijk geld op te halen voor Free a girl.

Precies 1 week geleden werd ik benaderd of ik dit jaar mee wilde doen aan deze prachtige actie. Vorig jaar kwam ik een oproepje tegen en waren mijn eerste gedachten: “Wat mooi om daar energie in te steken!  Ik doe mee! ” Maar mijn tweede gedachte, iets verder nagedacht: “Hmmm neh, ik ben zwanger, 12 uur lang vrijwillig niet eten; niet zo’n goed idee…”

Dit jaar níet zwanger, wél trotse moeder van een prachtig meisje en nóg meer vastbesloten om mijn positieve energie in te zetten voor deze goede maar ook zo noodzakelijke actie.

Dus yes: let’s go!

Dezelfde avond gingen de radartjes in mijn hoofd AAN met allemaal leuke ideeën voor de veiling. Wie kan ik benaderen en waarvoor?

Ietwat voorzichtig begon ik mensen te benaderen en de bereidwilligheid en mooie reacties sterkten mij.

**De komende dagen zullen erg interessante veilingitems gepost worden. Hou mijn site daarom goed in de gaten!**

Net mijn eerste donatie ontvangen van een lieve anoniem.

Met de tekst “zet m op topper!”.

Vreugdedansje door de kamer!

Lieve anoniem, DANK!!

En iedereen die zal volgen : ook een vreugdedansje en grote dank voor jullie donatie. Jullie zijn allemaal toppers!

Laten we er met zijn allen voor gaan (spierballenarm:D)

Irene

Op 19 mei zit ik 12 uur opgesloten in een hokje van 1 bij 2. Dit doe ik om de aandacht te vestigen op de gedwongen prostitutie van jonge meisjes, die in onbarmelijke omstandigheden vast zitten.

Kom je samen met mij slechts een kwartiertje stil zitten? Want:

 • Ook wij zijn gevangen….in regels/denkpatronen/gedrag/relaties/werk
 • Maar jij hebt een keuze!
 • Help je mee bevrijden en doneer!
 • Donaties boven de 25€ krijgen een gratis energiebalans sessie! Zie veilingbericht.

Tot ziens bij café de TIJD in Wageningen.

Vanaf 15 mei gaan wij weer keihard aan de slag om een mooi bedrag op te halen voor Free a Girl!

Ik, Danielle Nijboer, laat mij 12 uur lang opsluiten in een hokje van 2 bij 1 meter om geld op te halen voor dit prachtige goede doel. De meiden waarvoor wij dit doen verdienen net als iedereen een goede toekomst en daar wil ik mij graag voor inzetten. Samen met het team van Enschede gaan wij ons de week van 14 tot en met 19 mei keihard ons best doen om Free a Girl onder de aandacht te brengen en natuurlijk een mooi geld bedrag op te halen.

Helpen jullie mij/ ons mee? Doneren kan nu!

Sponsoren Lock me Up - Free a Girl

Wij willen graag alle partners bedanken die, naast onze deelnemers, van de actie Lock me Up – Free a Girl een succes maken. Van websitebouwer tot hokjesbouwer, van hostingbedrijf tot opslagbedrijf: bedankt!

Sponsoren

Internative Mollie Intermax I&B Allroundbouw Signwise Levanto CDN77