Lock me up

Wat leuk dat je onze website bezoekt! Lock Me Up 2018 was van 13 t/m 20 mei 2018. Samen met alle locaties en deelnemers hebben we dit jaar het hoogste bedrag ooit opgehaald: €514.869,22

Tegen het einde van dit jaar beginnen we met de voorbereidingen van Lock Me Up 2019. Dan komt ook deze website weer officieel online om je van alle informatie te voorzien én kan je je aanmelden als deelnemer of locatie!

Wil je op de hoogte blijven van het eerste Lock Me up-nieuws? Volg ons dan via social media. Heb je nu al een brandende vraag? Bel ons dan via tel: 023 204 9400 of mail naar info@lockmeup.nl.

Vinden we leuk Tot snel!

  • nl

Gastheer/-vrouw

Free a Girl
Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 7 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.600 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken we samen met politie en justitie om mensenhandelaren en pooiers op te pakken en veroordeeld te krijgen.Over Lock me Up – Free a Girl
In restaurants door heel Nederland komen hokjes van 1 bij 2 meter te staan. Deze hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India, waar meisjes worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. Deelnemers van Lock me Up – Free a Girl laten zich 12 uur lang opsluiten in zo’n hokje, om de problematiek zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Daarbij laten ze zich sponsoren om geld op te halen voor de stichting. Met de opbrengst kan Free a Girl haar bevrijdingsteam blijven financieren en uitbreiden om nog meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. In 2015 hebben 217 deelnemers, verspreid over 22 restaurants ruim € 417.000 opgehaald.. De actie is van woensdag 18 tot en met zondag 22 mei 2016.
Op zondagavond wordt de opbrengst bekendgemaakt tijdens het eindfeest.

Competenties gastheer/ -vrouw
– Sociaal en vriendelijk
– Representatief
– Pro-actief
– Servicegericht
– Maatschappelijk betrokken

Werkzaamheden gastheer/ -vrouw in een deelnemend restaurant
– Je bent vertegenwoordiger van Stichting Free a Girl en contactpersoon voor het restaurant en de deelnemers.
– Je dient een half uur voordat je de deelnemers opsluit in het hokje, aanwezig te zijn.
– Je ontvangt de deelnemers, zorgt voor hun opsluiting, bevrijdt ze om de 2 uur voor een korte pauze van maximaal 10 minuten en verzorgt de bevrijding om 23:00 ‘s avonds (als dit laatste binnen jouw dienst valt) .
– Je voorziet deelnemers gedurende de dag van water en één keer een bakje droge witte rijst (zonder soya saus of kruiden). Dit stem je af met het restaurant.
– Je legt de actie uit aan gasten en voorbijgangers, overhandigt flyers en attendeert op de aanwezige collectebus.
Je helpt de deelnemers zoveel mogelijk met foto’s maken en denkt mee hoe ze meer donaties kunnen vragen.
– Je ontvangt pers op locatie. Zij komen spontaan langs of op afspraak. Free a Girl helpt waar nodig.
– Je zorgt dat het hokje aan het eind van de actiedag is opgeruimd. Je vervangt de hoeslakens en laat de matrassen luchten, zoals aangegeven in het draaiboek.

Actiedagen en tijden
Woensdag 18 mei t/m zaterdag 21 mei: opsluiting 11.00 uur – 23.00 uur.
Zondag 22 mei: 9.00 uur – 21.00 uur

Meer informatie
Yasmine Bekkers – 023 – 2049400
Yasmine.Bekkers@freeagirl.nl

Sponsoren Lock me Up - Free a Girl

Wij willen graag alle partners bedanken die, naast onze deelnemers, van de actie Lock me Up – Free a Girl een succes maken. Van websitebouwer tot hokjesbouwer, van hostingbedrijf tot opslagbedrijf: bedankt!

Sponsoren

Internative Mollie Intermax I&B Allroundbouw Signwise Levanto CDN77