Bestedingen 2018

Bestedingen Lock me Up – Free A Girl 2018
Door de opbrengsten van Lock me Up – Free a Girl kunnen wij onze bevrijdingsteams in Azië blijven financieren. Onze collega’s sporen jonge meisjes op om hen zo snel mogelijk uit de bordelen te bevrijden. Ook de kosten voor opvang, medische zorg en traumaverwerking worden met behulp van het eindbedrag ondervangen. Om een blijvend verschil te maken, ondersteunen we slachtoffers in het doen van aangifte en rechtszaken aan te spannen om daders veroordeeld te krijgen. Wat we met het opgehaalde geld hebben kunnen doen, lees je hieronder.

Bevrijdingsacties
Momenteel werken wij samen met 8 bevrijdingsteams. Zij verzamelen bewijsmateriaal voor kinderprostitutie en doen invallen met de lokale politie. Vervolgens wordt er aangifte gedaan tegen de bordeeleigenaren zodat daders vervolgd kunnen worden. Door het samenwerken met de politie vindt capaciteitsversterking en bewustwording plaats.

Opvang slachtoffers
Bijna alle kinderen die bevrijd worden zijn getraumatiseerd. Veel van hen hebben soa’s en sommigen zijn hiv-besmet geraakt. In de opvanghuizen worden ze behandeld, zowel medisch als psychisch. Ze krijgen de tijd om weer op kracht te komen. Ze krijgen ook onderwijs. Sommige kinderen blijven een paar maanden en kunnen snel herenigd worden met hun familie. Anderen blijven jaren in de opvang.

Preventie
Het veelvuldig bevrijden van minderjarige meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders blijkt preventief te werken. In Mumbai werken nu minder minderjarige meisjes in de red light districten en door in de dorpen bewustzijn te creëren over mensenhandel, wordt de sociale controle groter. Verdachte zaken worden sneller gemeld zodat er actie ondernomen kan worden.

Onderwijs en beroepstrainingen
In de periode dat de meisjes in de opvang verblijven krijgen ze onderwijs en beroepstraingen. Dit is belangrijk zodat ze weer aan hun toekomst kunnen werken en hierdoor krijgen ze weer zelfvertrouwen. De beroepstraingen verschillen: bakker, kapper, visagiste maar ook advocate of officier van justitie.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen