Dave Mantel

† 1 december 2018

We zijn verslagen, verdrietig maar ook dankbaar. Dankbaar dat we Dave hebben gekend en met hem hebben mogen werken. Behalve een goed acteur en fotograaf was hij ook een man met een groot hart en een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Dankzij zijn jarenlange inzet als ambassadeur van Free a Girl heeft hij bijgedragen aan duizenden bevrijdingen van minderjarige meisjes uit de prostitutie. Dave is voor altijd in ons hart.

“In veel landen is de vrijheid en veiligheid van vrouwen en jonge meisjes geen vanzelfsprekend iets. Voor mijn fotografie ben ik op veel plekken geweest die getekend worden door armoede, waaronder de achterbuurten en sloppenwijken van Mumbai en Delhi. Met de voor de hand liggende problemen van armoede zijn we bekend: het ontbreken van onder andere sanitaire voorzieningen, medische zorg, voedsel en zelfredzaamheid. Dit alleen al is zeer aangrijpend om te zien.
Maar een veel minder zichtbaar probleem is de gruwelijke handel en uitbuiting van met name jonge meisjes die gedwongen in de prostitutie belanden. Ik hoop dat mijn inzet bij kan dragen aan de strijd die Free a Girl voert.”

Lock Me Up 2019


Doe mee!

Draag ook bij aan de bevrijding, opvang en rehabilitatie van meisjes die vastzitten in de prostitutie. Met minimaal €2.500 sponsorgeld sluiten wij je 12 uur lang op in een van de 80 hokjes die tussen 13 en 19 mei 2019 door heel Nederland staan.

Schrijf je nu in!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen